ss401t390904’s diary

偏屈頑固オヤジの戯言

紹介。to introduce.

 

 

This blog also has an English translation.

I am using the translation function, but I am editing based on the text.

It's still hard to read, but if you are interested, please read it.

I think every time, but it is difficult to translate Japanese into English and express my feelings.

I'm confused by the difference in grammar.

 

 

 

(この画像は、お借りしたものです)

 

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オレのブログに営利目的は一切無い。

そもそもカネ儲けできるような内容ではないし、仮にそうしたら

著作権等、法律に抵触する可能性がある。

詳しくないから判らないが、現状でもその可能性は否定できない。

可能な物は参考元を紹介させてもらうし、基本的に画像加工はしない。

サイズ合わせだけだ。(大きいものは縮小している)

解説に使わせてもらうような画像に、印を付けたりはするがね。

大雑把に言えば、営利目的ではないから、お目溢しをしてねって事。

 

以前にも述べたが…

オレがブログを書いているのは頭の中に溜まる感情を文字化しているだけ。

脳内のメモリに余裕が無いから、データを移してクリアリングしてる。

そうしないと自分でも混乱するんだ。書くのは好きだから苦労してない。

あくまで、好きで書いてるだけ。他意は無い。

今日の話題は、そういう事をはっきりさせておかないと誤解を招くので

長々と前置きさせてもらった。

 

さて、本題に入ろう。

 

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www.youtube.com

 

12月6日のブログでカレーを作りの話をした。

作るきっかけになり、参考にもさせてもらった動画の事も。

 

先日、投稿者ご本人にブログへの掲載を許可していただいた。

世の中にはオレのように料理初心者も沢山みえるだろうし

ご自身が作る料理のレベルを上げたいと考える方もみえよう。

実際…コメントの中には「同じように作って家族に喜ばれました」

という内容もある。これらは投稿者の意向が視聴者に伝わっている

証拠だと思うし、より多くの人に視てもらっても良いのではないか?

と、オレが個人的に判断した。

 

料理動画は数え切れない程存在している。

だが、素人目線で解説している動画は少ないんじゃないかな。

他の動画は殆ど参考にならなかったから、視なくなったんだが。

この投稿者は撮影や解説が上手ではない。

だがね、ご自身の知識やノウハウをどうにかして教えたいという

気持ちは物凄く伝わってくる。

これは先日のライブ動画を視れば一目瞭然だ。(長いけど)

何でそんな事判るのかって?オレが料理の素人だからだよ。

カメラワークや編集については、多少なりとも知識があるからだよ。

 

オレはチャンネル登録してあるから、新たに投稿されれば通知が届く。

視てるとさ、作りたい!より “食いたい!” のが先になって涎が出る。

特に、この動画。

 

www.youtube.com

 

オレさ、スパゲティ大好きなんだよ。専門店へ通うくらい。

それ故市販のソースが美味しいと思った事がない。特にミートソースは。

この動画視て、作る時は絶対参考にしようと思った。

 

 

重ねて言うが、オレのブログは営利目的ではない。

このチャンネルを紹介するのはオレの意思であって、投稿者の依頼ではない。

(そもそも、こんなブログに依頼してもメリット無いだろう)

これだけは念を押しておく。

 

 

 

12月7日のブログにも書いた。

食べたいと思う事は、生きたいと思うのと同意語。

ならば、同じ食べると言う行為でも “美味しい!” と思えるなら

より意味合いが濃くなるのではないだろうか。

自分の身近にある食材が少しの工夫で更に味わい深くなる。

そのメリットは大きい。料理の素人でもそう考えるんだ。

プロフェッショナルと呼ばれる人たちが、それを考えないはずがない。

 

 

 

 

(This image is borrowed)

 

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My blog has no commercial purpose.

In the first place, the content is not something that can make money, and if it does, there is a possibility of violating the law such as copyright.

I don't know because I'm not familiar with it, but the possibility cannot be denied even at present.

I will introduce the reference source as much as possible, and basically do not process the image.

Just size matching. (Large ones are shrinking)

If you want to use it for commentary, I will mark the image.

Roughly speaking, it's not for commercial purposes, so pretend not to see it. I hope you can interpret it like that. (Lol)

 

As I mentioned before ...

All I write on my blog is transcribing the emotions that accumulate in my head.

I have no room in my brain memory (because I am incompetent), so I am transferring data and clearing it.

Otherwise I will be confused. I like writing so I don't have a hard time.

I just like it and write a blog. I have no intention.

Today's topic is misleading if I don't clarify such things, so I've given it a long introduction.

 

Now, let's get into the main subject.

 

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www.youtube.com

 

I talked about making curry on my blog on December 6th.

The video that I used as a reference for making it.

 

The other day, I got permission from the creator to post on my blog.

There will be many beginners like me in the world, and there will be people who want to raise the level of their cooking.

In fact ... Some of the comments say, "I cooked the same way and my family was happy." I think these are proof that the creator's intentions are being conveyed to the viewer, and I think it's okay for more people to see them. I personally decided to introduce the channel.

 

There are countless cooking videos.

However, I think there are few videos that explain from an amateur's point of view.

I didn't watch the other videos because they weren't very helpful.

This creator is not good at shooting and commentary.

However, I want to teach my knowledge and know-how to the other party! That feeling is really transmitted.

This is obvious when you watch the live video the other day. (Although long)

I understand that because I'm an amateur who can't cook.

I have some knowledge about camerawork and editing.

 

I'm subscribed to the channel, so I'll be notified when new posts are posted.

When I look at it, the feeling of "I want to eat!" Comes out before "I want to make it!".

Especially this video.

 

www.youtube.com

 

I love spaghetti. I go to a specialty store.

So I've never been satisfied with a commercial sauce. Especially the meat sauce.

This video will be helpful.

 

Again, my blog is not for commercial purposes.

We will not introduce this channel at the request of the author. My will.

(In the first place, there is no merit)

Keep this in mind.

 

 

I also wrote it on my blog on December 7th.

"I want to eat" is synonymous with "I want to live".

Then, if the act of eating the same thing seems to be "delicious!", It may be more meaningful.

The merit is great if the ingredients that are close to you can be made even more delicious with a little ingenuity. Even an amateur thinks so.

People called professionals are always thinking about it.

 

 

 

 


Frozen- For the First Time in Forever (Reprise) Clip (HD)

 

 

何でこの動画をチョイスしたのか、予想してもらえると嬉しい。

 

I hope you can predict why I chose this video.